torsdag 7 augusti 2014

Kycklingpaj med medelhavsbris

Kycklingpaj med medelhavsbris
Om man ändå ska tillaga kyckling kan man göra lite extra bara för att passa på att göra den här pajen tycker jag. eller så fuskar man lite och köper en färdiggrillad. Så himla bra att göra paj och frysa in så att man har att plocka fram i middagskristider.

Kycklingpaj med medelhavsbris.
Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
75 g kallt smör
3/4 dl kesella gourmet

Fyllning
50 g soltorkade tomater, strimlade
75 g gröna oliver, urkärnade
1 klyfta vitlök
1 krm rosmarin
100 g färsk parmesanost
350 g kycklingkött (grillat, stekt eller kokt)
3 ägg
1 3/4 dl kesella gourmet
1 1/2 dl vispgrädde
S&P

Gör så här:
1. Blanda mjöl, smör i bitar och kesella i en matberedare och kör till en deg.
2. Tryck ut i en pajform med 21 cm i diameter. Ställ i kylen en stund.
3. Finhacka vitlök, riv parmesanen grovt och skär kycklingköttet i bitar och blanda i en skål med rosmarin, tomaterna och oliverna.
4. Lägg blandningen i pajdegen.
5. Vispa ihop ägg, kesella och grädde, lite salt och peppar och häll över pajen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

Servera med sallad såklart!

1 kommentar:

  1. Oj vad mycket gott du gör!
    Blir glad av bilderna och sugen på att laga!
    Kram Mille

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!