söndag 31 mars 2013

Lammytterfilé med potatisgratäng, rödvinsky med rosmarin riktig påskmat!



Lammytterfilé med potatisgratäng och rosmarinrödvinsky.
Nu börjar foten bli någorlunda funktionsduglig och jag väldigt sugen på god mat!
Eftersom det bara var lilla familjen som skulle äta lamm denna påsk så kändes en lammstek alldeles för stor så jag köpte några finfina lammytterfiléer och gjorde potatisgratäng till. Potatisgratäng är bra för hela familjen blir lycklig då = )

Väldigt gott är detta, ett härligt rödvin är ju ett måste till, vi skålade med Fetzer denna påsk.

Lammytterfilé med potatisgratäng och rosmarinrödvinsky
4 lammytterfileér ca 600 g
marinad
1 dl olivolja
rosmarin
timjan
bladpersilja
2 vitlöksklyftor
skalet från en 1/2 citron

Gör så här:
1. Blanda marinaden i en påse, och lägg i lammet, låt marinera minst en timme gärna ett dygn.
2. Fräs filéerna i en stekpanna och lägg sedan i en ugnsfast form och låt gå på 150 grader till 57 grader mellan 10-15 minuter. Låt vila en stund innan du skär upp.
Lammytterfiléer på väg in i ugnen.


Rödvinssky med rosmarin
1 morot
1 bit rotselleri
1 gul lök
2 klyftor vitlök
3 dl rödvin
1 kvist rosmarin, hackad
1 msk kalvfond
olivolja
1 msk smör
sky från lammet

Gör så här:
Hacka alla grönsaker och lök grovt och fräs på. I med rödvinet och låt puttra c1 15 minuter, sila och red med lite arrowrot eller maizena. Låt det gärna vila en stund sedan så det gottar till sig.

Till detta serverades då potatisgratäng gratinerad med ost och stekt grön sparris, MUMS!

Kram Lottzy

1 kommentar:

  1. Om jag var tvungen att välja en rätt att leva på resten av livet så blev det nog just lammytterfile!
    Så gott så ljuvligt underbart gott måste jag säga som fd svärdotter till fåruppfödare :)

    lena från make a head food

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!