![]() |
Champagnesorbet |
Champagnesorbet, 6 pers (vi var 5 och det tog visst slut ändå)
2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 citron, finrivet skal och saft
5 dl champagne (el annat torrt bubbel)
3 äggvitor
Gör så här:
1. Koka ihop vatten och socker till en sockerlag. Låt kallna.
2. Blanda citronskal, citronsaft, 2 dl av champagnen och sockerlagen.
3. Vispa äggvitan och vänd försiktigt ner i smeten med en slickepott.
4. Frys i glassmaskin i sammanlagt 1 timme. Efter 20 minuter så häll i ytterligare 1 dl champagne. Alt kör i frysen ca 4 timmar, då får man röra ca en gång i halvtimmen de två första timmarna tills det är fryst.
Servera i champagnekupor och häll på lite champagne för lite extra bubblig känsla.
Jordgubbarna skar jag i skivor och marinerade några timmar med resten av citronen och florsocker. Sedan la jag dessa i botten på glaset. Voila!
Åhh va gott det ser ut!
SvaraRaderaTack för det receptet :)
Hoppas allt är bra med dig!
Kram kram
Jessica