![]() |
Kycklingpaj med medelhavsbris |
Kycklingpaj med medelhavsbris.
Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
75 g kallt smör
3/4 dl kesella gourmet
Fyllning
50 g soltorkade tomater, strimlade
75 g gröna oliver, urkärnade
1 klyfta vitlök
1 krm rosmarin
100 g färsk parmesanost
350 g kycklingkött (grillat, stekt eller kokt)
3 ägg
1 3/4 dl kesella gourmet
1 1/2 dl vispgrädde
S&P
Gör så här:
1. Blanda mjöl, smör i bitar och kesella i en matberedare och kör till en deg.
2. Tryck ut i en pajform med 21 cm i diameter. Ställ i kylen en stund.
3. Finhacka vitlök, riv parmesanen grovt och skär kycklingköttet i bitar och blanda i en skål med rosmarin, tomaterna och oliverna.
4. Lägg blandningen i pajdegen.
5. Vispa ihop ägg, kesella och grädde, lite salt och peppar och häll över pajen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Servera med sallad såklart!
Oj vad mycket gott du gör!
SvaraRaderaBlir glad av bilderna och sugen på att laga!
Kram Mille