![]() |
Pavlova med smörkräm och färska bär. |
Recept
Pavlova med smörkräm och bär, 4 pers
Maräng
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl ricekrispies
Smörkräm
2 äggulor
0,5 dl socker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
Garnering
3 dl vispgrädde
Bär och frukt
Gör så här:
1. Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum
2. Vänd ner rice krispen försiktigt i marängen
3. Spritsa ut maränger till 4 runda kakor på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 60 minuter.
4. Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Låt sjuda på svag värme tills det tjocknar. Låt sedan svalna i kylen.
Hit går allt att förbereda t ex dagen innan.
5. Vid servering (eller gärna en halvtimme/timme innan) bred först på smörkrämen, sedan vispad grädde och garnera med olika bär och eller frukter.
![]() |
Pavlova de lux på rad |
Det har uppstått en liten utmaning med min syster där vi bjuder varandra på olika former av Pavlova så har ni något recept med en twist så please give it to me!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!