söndag 24 november 2013

Pulled pork med coleslaw, hamburgerbröd och rostade rotfrukter.

pulled pork med hamburgerbröd och coleslaw
Alltså det här med pulled pork, eller ja pulled beef eller pulled chicken, what ever. Det är ju så fruktansvärt gott! Och efter många hektiska helger var det äntligen en lugn en och det fodras ju om man ska kamma hem projekt pulled pork. Det som är bra är att själva grisen sköter sig ganska mycket själv så jag och småkillarna hann i alla fall åka iväg och fika hos en vän medans den gottade till sig i ugnen, fint det. 

Först blev barnen sjukt besvikna över att det inte skulle serveras hamburgare i hamburgerbröden, men det visade sig att det tydligen var helt ok med pulled pork också. Coleslaw var däremot inget de tänkte befatta sig med.

Recept på pulled pork
1 1/2 kg fläskkarré
1/2 dl ketchup
4 klyftor vitlök
1 gul lök
1 msk chipotlepasta
1 msk flytande köttbuljong
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 msk mald spiskummin
1 tsk salt
1 tsk cayennepeppar
1 msk farinsocker
1/2 dl vatten

Gör så här:
1. Hacka vitlöken och blanda med alla andra ingredienser förutom lök och vatten.
2. Smeta på kryddblandningen på köttet, stick lite med en gaffel så det kan komma in lite kryddblandning i köttet som nu ligger i en gryta som du kan ha i ugnen.
3. Skiva löken och lägg ovanpå köttet.
4. Slå lite vatten i bottnen av grytan och in i ugnen på 100 grader i ca 8 timmar, kolla om du behöver fylla på med vatten då och då.

Till detta hade jag gjort hamburgerbröd, recept på detta hittar du här!
Coleslaw (recept i nästa inlägg) och rostade rotfrukter.

Efter 8 timmar i ugnen
Så vart det väldigt lätt att dra isär köttet kan jag lova.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!