söndag 20 oktober 2013

Laxtartar på kavring med löjrom.

Laxtartar på kavring med löjrom.
Hej och god afton på er!
Här kommer en liten matrapport från helgens middagsbjudning och givetvis ett recept på en finfin förrätt eller så kan man ju ha den som en liten snitt om man gör den någon storlek mindre. Middagen inleddes med lite champagne, det är ju alltid trevligt och eftersom mannen i det andra huset så att säga skulle hämta barnen då dessa var ute och roade sig så fick vi andra börja lite innan han kom. Hans fru bedyrade att han absolut inte hade något emot detta, han höll faktiskt god min när han väl kom också.

Sedan körde vi lite blindtest vita och röda viner för de stora och olika cola sorter för de små. 
Blindtest för de vuxna


Colatest för de små och medelstora

Vinnaren av barnen var väldigt väldigt glad så här glad:


Till middag började vi sedan med en laxtartar på kavring och med löjrom. 

Recept laxtartar på kavring med löjrom, 4 pers
200 g kallrökt lax
1 msk skånsk senap
1 msk hackad dill
100 g färskost med pepparotssmak
4 skivor kavring
2 msk creme fraiche
50 g löjrom
smörgåskrasse

Gör så här:
1. Skär laxen i små bitar och blanda med senap och dill.
2. Stansa ut rundlar av kavringen.
3. Bred osten på kavringen
4. Sätt på stansformen och fyll på med laxblandningen, ta försiktigt bort formen.
5. Garnera med löjrom, creme fraiche och krasse.

Till varmrätt körde vi favorit i repris sedan förra helgen, nämligen balsamicofilé med tryffelkantareller och till det potatisgratäng. Redan efter det var det delar av sällskapet som pustade och stånkade och kände sig väldigt mätta. Vi fick köra en liten retuscheringstävling innan det var dags för efterrätt. Efterrätten var nämligen av det maffiga slaget i form av mintchokladtårta. Matkoma på den sen då...

3 kommentarer:

  1. Tack för en mycket god och trevlig middag, jag pustade långt in på söndagen!

    SvaraRadera
  2. Det ser verkligen supergott ut!

    SvaraRadera
  3. Åh nu vet jag vad jag ska göra till förrätt i kväll!
    Tack.

    Kram Lena från make a head food

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!