måndag 26 november 2012

Pitabröd med kycklingfärs och vitlöksås av 2 Stefanos

Pitabröd med kycklingfärs och vitlöksås
Yngste familjemedlemmen skulle ut på äventyr strax efterlunch. Han skulle till Seanafrika som för dagen visst låg i Kosta... Jag bad om lunchförslag och strax var det STORA matbråket igång. Inser att det är alldeles för mycket begärt att de ska vara sugna på samma sak så jag slänger in förslaget med pitabröd. Jaaaaaa vrålar båda, phu! Vi åker och handlar och de får plocka till sig de grönsaker som de vill ha + varsin chokladkalender. Strålande humör i bilen hem = ) 

Sedan vill båda hjälpa till, så bra tänker jag en mikrosekund innan det STORA bråket om vem som är Stefano Catenacci i vårt kök. Jag försöker locka med både Tommy och  Leif men icke. Jag får införa att man får vara vem man vill bara man inte säger det högt. Dom muttrar lite men hackar grönsaker för glatta livet. Kolla vad rakt här säger någon om gurkan,  snygga tomater va? säger en annan. Misstänker starkt att det var 2 Stefano i vårt kök ;-)

Kycklingfärs:
400 g kycklingfärs
1/2 röd chili (eller lite djupfryst, eller sambal oelek)
1 tsk japansk soja
1 tsk paprika krydda
1 klyfta vitlök
salt och peppar

Stek tills färsen är genomstekt, ca 10 minuter

Sås:
2 dl lätt  creme fraiche, 1 dl naturell yoghurt
2 klyftor vitlök, pressade
lite persilja
salt och peppar

Rör ihop och låt stå medan du fixar med det andra, jag brukar börja med såsen

Fyllning:
isbergssallad
gurka
champinjoner
rödlök
tomater
jalapenos på burk

Hacka och skär i lagom stora bitar och lägg i småskålar

2 pitabröd per person.
Värm enligt anvisningar på paketet

Kram Lottzy

3 kommentarer:

  1. Ojojoj, inte lätt när båda har samma idol:) Kul att läsa!

    SvaraRadera
  2. Ha ha... Känner igen det där. Ibland vet man knappt hur konflikten har uppstått. Kul att de har Stefano som idol båda två!

    SvaraRadera
  3. Supergott! Tack så mycket!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!