Trattkantarellsås |
Recept på trattkantarellsås till fläskfilé
200 gram trattkantareller
1 vitlöksklyfta
1/2 schalottenlök
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk grönpeppar
1 tsk fransk senap
1 msk svartvinbärsgele
1 1/2 msk kalvfond
1 tsk kinesisk soja
1/2 dl hackad persilja
1/2 dl vitt vin
Gör så här:
1. Hacka svamp, lök och vitlök. Fräs i smör
2. Strö över mjölet och rör om
3. Späd på med vatten, vin och grädde
4. Tillsätt grönpeppar, senap, kalvfond, soja och persilja
5. Låt koka i ca 5 minuter.
6. Vila gärna en stund och värm upp till serveringen
Trevlig helg på er!
Kram Lottzy
Blir aldrig fel med svamp! Är ingen svampplockare så är glad så länge det finns i affärerna:)
SvaraRaderaVisst finns det trattkantareller kvar i skogen, helt fina än faktiskt. Minns ett år när jag plockade svamp en julaftonsmorgon!
SvaraRaderaTror banne mig jag ska bege mig ut nästa helg när jag äntligen är ledig :)
Har provat många sås recept men inte detta med senap och grönpeppar och som grönpepparälskare måste jag ju älska det!
Tack ! lena från Make Ahead Food
Det där är ju inte helt fel...så god sås!!!
SvaraRaderaFinns det inget enklare recept?
SvaraRadera