Oj så var det redan lördag! Det går snabbt när man är tillbaka på jobbet minsann. Eftersom jag varit ledig i många veckor så behövde jag faktiskt jobba även på helgen, men det är nästan lite kul när man ska köra igång allt. Ingen avancerad middag iallafall, snabbt måste det gå. Har en massa salvia i kryddlandet så den här såsen avgjorde valet.
Piggade upp potatisen med lite sesamfrön också, så blev det lite festligare nu när det ändå är lördag = )
Fläskfilé med salvia- och balsamsås
1 fläskfilé (6-700 g)
1 msk färsk salvia
3 dl grädde
2 msk balsamvinäger
1 msk kalvfond
SoP
Gör så här:
1. Skär köttet i tjocka skivor. Krydda med salt, peppar och
hälften av salvian.
2. Bryn köttet på båda sidor i smör i en stekpanna.
3. Häll grädde, vinäger och fond bredvid köttet i pannan.
Strö över resten av salvian.
4. Låt allt koka ihop ca 5 minuter. Garnera med salviablad.
Sesamprydda klyftpotatis
800 g potatis
ca 3 msk olja
1 msk sesamfrön
flingsalt
Gör så här:
1.Skrubba eller skala potatisen
2. Skär potatisen i klyftor. Lägg dem på en plåt. Ringla över olja och blanda runt.
3. Strö över salt och sesamfrön.
4. Stek i mitten av ugnen 225 grader ca 30 min.
Kram Lottzy
Källa: allt om mat
Hejsan Lottzy!
SvaraRaderaJag hittade av en slump din matblogg då jag ville ha recept på hemmagjorda hamburgarebröd, men istället för att göra bröden fastnade jag i din blogg...
GUD vad många smarriga recept du har!
Jag kommer definitivt att följa denna blogg och använda den som receptbok =)
Efter ett par timmars läsning i bloggen har jag nu gjort hamburgarebröden och det skall bli spännande att prova dem ikväll =)
Ha en fortsatt trevlig helg...
Mvh Marie
Oj, vilken gullig kommentar, tack snälla! Hoppas att det blev goda burgare = )
Raderakram Lottzy