onsdag 22 augusti 2012

Basilikaglass, så mycket bättre...

Basilikaglass!
Och här kommer basilikaglassen som är så sjukt mycket godare än vad det låter, ge den en chans och ni kommer inte ångra er. Servera med något väldigt chokladigt så är ni hemma!

Recept 
Basilikaglass 3-4 små portioner
1 vaniljstång
1,25 dl grädde
0,5 dl mjölk
7 äggulor (150 gram)
1,25 dl socker
8 basilikablad

Gör så här:
1. Klyv vanijstången och skrapa ur fröna.
2. Koka upp grädde och mjölk med vanilfrön och stång. Plocka ur stången.
3. Lägg i basilikabladen och mixa
4. Vispa ihop äggulor och socker
5. Rör försiktigt  i den varma gräddblandningen i äggblandningen.
6. Kör i glassmaskin i ca 30 minuter tills konsistensen är lagom. 
7. Frys, ta fram en liten stund innan servering.

Basilikaglassen med sin kompis mjölkchokladpaj.
Kram Lottzy

5 kommentarer:

  1. Låter spännande med basilika glass och med den chokladpajen!!

    SvaraRadera
  2. Oj, det lät spännande och annorlunda. Jag gillar ju basilika i mycket annat så detta måste testas!

    SvaraRadera
  3. Basilikaglass, vad spännande! Säkert alldeles toppen tillsammans med jordgubbar.

    SvaraRadera
  4. Vad häftigt med basilikaglass!

    SvaraRadera
  5. Lägg pepparkakssmulor i botten så blir det en julig glass-cake!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!