Basilikaglass! |
Recept
Basilikaglass 3-4 små portioner
1 vaniljstång
1,25 dl grädde
0,5 dl mjölk
7 äggulor (150 gram)
1,25 dl socker
8 basilikablad
Gör så här:
1. Klyv vanijstången och skrapa ur fröna.
2. Koka upp grädde och mjölk med vanilfrön och stång. Plocka ur stången.
3. Lägg i basilikabladen och mixa
4. Vispa ihop äggulor och socker
5. Rör försiktigt i den varma gräddblandningen i äggblandningen.
6. Kör i glassmaskin i ca 30 minuter tills konsistensen är lagom.
7. Frys, ta fram en liten stund innan servering.
Basilikaglassen med sin kompis mjölkchokladpaj. |
Låter spännande med basilika glass och med den chokladpajen!!
SvaraRaderaOj, det lät spännande och annorlunda. Jag gillar ju basilika i mycket annat så detta måste testas!
SvaraRaderaBasilikaglass, vad spännande! Säkert alldeles toppen tillsammans med jordgubbar.
SvaraRaderaVad häftigt med basilikaglass!
SvaraRaderaLägg pepparkakssmulor i botten så blir det en julig glass-cake!
SvaraRadera