fredag 23 mars 2012

Ryggbiff med ädelostsås och ugnsrostad potatis grejar fredagsbiffen!


Ryggbiff med ädelostsås
Var så sugen på en rejäl biff och mustigt rödvin denna fredag, vilken tur att jag då kikade in på Coop Extra som hade en liten skylt med 199 kr varje fredag för ryggbiff och entrecote, närproducerat och allt. Perfekt, när damen i disken utbrast att det här känns riktigt mört så blev det ännu bättre!


Köpte lite småpotatis som jag kokade i ca 10 min  i salt vatten och sedan på med olivolja, någon liten vitlökskklyfta och flingsalt rostelirost i ugnen ca 15 min tills det fått en fin färg. Till detta serverade jag en ädelostsås som maken gillar trots att han avskyr ädelost. Så där är ett tips till alla ni andra stackare som lever med någon som inte fatta det här med ädelost...


Biffen fick nöja sig med salt och nymalen svartpeppar och stekas några minuter på varje sida, men den verkade ganska nöjd med det.


Ädelostsås
4 dl creme fraiche
1 köttbuljongtärning
1/2 dl sherry
4 msk grönmögelost eller gorgonzola
körvel
persilja
S&P


Gör så här:
1. Blanda allt i en kastrull.
2. koka upp och låt småputtra några minuter, servera




 Kram Lottzy

3 kommentarer:

  1. Åh, så gott! En perfekt start på helgen!
    Hoppas du får en skön helg.

    SvaraRadera
  2. Härligt gott, såsen tillhör absolut favoriterna i vårt kök när det vankas en god köttbit!

    Ha en fortsatt fin helg.

    SvaraRadera
  3. Mycket gott! Såsen blev en fullträff!
    Patrik

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!