Skånsk äggakaka á la Samuel.
Eftersom jag är lite halvskåning sådär så gillar jag så klart äggakaka. Mina barn ÄLSKAR äggakaka. Det är ju en rätt som är både snabb och billig, enda minuset är väl om man tänker på midjemåttet... Mina barn bråkar för tillfället om vem som ska få hjälpa till att laga mat, det är kul när man tänker på att de senare i livet kommer att kunna laga bra mat själva. För tillfället så är det kanske mer stjälp än hjälp i köksregionerna, men jag tänker att jag får skörda lite längre fram så jag försöker att vara tålmodig även om det inte är min absolut starkaste egenskap. I dag föll kökslotten på Samuel och han blev överlycklig när det var äggakaka vi skulle göra, och jag måste erkänna att han var ganska duktig i dag, det mättes och skvättes så det stod härliga till = )
Recept
Skånsk äggakaka, 4 pers (små portioner)
1 1/2 dl mjöl
|
Samuel mästerkock. |
1/2 tsk socker
1/2 tsk salt
4 dl mjölk
4 ägg
1 pkt bacon
Gör så här:
1.Vispa ihop allt utom äggen.
2. I med äggen och vispa lite till
3. Knaperstek baconet och lägg på lite hushållspapper så länge
4. Sänk värmen till medel ( 5/10) Häll i smeten, obs baconfettet ska vara kvar då blir det gottigast.
5. Rör lite ibland så det inte bränner fast tar ca 5 min innan det är klart.
6. Servera med baconet och rårörda lingon.
Bör väl säga att i vår familj så får vi numera göra dubbelsats och köra på två pannor...
Och betygen ligger på 10:or av småfolket
Kram Lottzy
Det lät ju otroligt smarrigt. Själv äter jag mycket ägg och bacon är ju gott, så det verkar passa mig perfekt :-)
SvaraRaderaJa det borde det onekligen göra = ) Man blir ju mätt liksom...
RaderaSupergod och enkel!
SvaraRaderaHade en massa ägggulor över efter en marängtårta och la bara till ett extra ägg för ev konsistens.
Bra tips, tack!
SvaraRadera