Väntande parmarullar. |
Här har det precis varit 40-års fest för maken och vi måste ha världens bästa vänner alla kategorier, tack för det! På en fest så äter man ju således så kommer det att bli några inlägg därifrån. Men vi börjar från början, när gästerna kom så var det så klart en drink som gällde och lite snacks till det, parmarullar med citroncrème, västerbottensticks och drinkkakor.
25 skivor serranoskinka
3 dl crème fraiche
1/2 dl mascarponeost
2 citron, skalet
Blanda crème fraiche, mascarpone och finrivet citronskal. Ställ i kylenen liten stund crèmen. Bred ut crèmen på parmaskivorna, rulla ihop och låt stå i kylskåpet tills det är dags för servering.
Blanda crème fraiche, mascarpone och finrivet citronskal. Ställ i kylenen liten stund crèmen. Bred ut crèmen på parmaskivorna, rulla ihop och låt stå i kylskåpet tills det är dags för servering.
Parmarullarna |
Västerbottensticks
6 st tunnbröd
4 msk olivolja
3 dl västerbottenost, finriven
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär tunnbröden på längden i 8 remsor vardera.
3. Lägg dem tätt på bakplåtspapper och pensla tunt med olivolja. Strö över osten.
4. Gratinera i nedre delen av ugnen 5-6 min tills osten smält och brödet fått lite färg.
5. Låt kallna på galler.
3. Lägg dem tätt på bakplåtspapper och pensla tunt med olivolja. Strö över osten.
4. Gratinera i nedre delen av ugnen 5-6 min tills osten smält och brödet fått lite färg.
5. Låt kallna på galler.
Jag serverade dom i ölglas.
Västerbottensticks |
Lite bordsdekoration |
Recept till drinkkakorna hittar du här.
Kram Lottzy
Parmarullarna var löjligt goda.
SvaraRaderaTack = )
SvaraRaderaDom där parmarullarna är sanslöst goda, mums!
SvaraRaderaja verkligen! och så lätta att göra, helt perfekta = )
Radera