söndag 4 mars 2012

Drinktilltugg till 40-årsfesten. Parmarullar med citroncrème & västerbottensticks


Väntande parmarullar.
Här har det precis varit 40-års fest för maken och vi måste ha världens bästa vänner alla kategorier, tack för det! På en fest så äter man ju således så kommer det att bli några inlägg därifrån. Men vi börjar från början, när gästerna kom så var det så klart en drink som gällde och lite snacks till det, parmarullar med citroncrème, västerbottensticks och drinkkakor. 

Parmarullar med citroncrème 
25 skivor serranoskinka
3 dl crème fraiche
1/2 dl mascarponeost
2 citron, skalet

Blanda crème fraiche, mascarpone och finrivet citronskal. Ställ i kylenen liten stund crèmen. Bred ut crèmen på parmaskivorna, rulla ihop och låt stå i kylskåpet tills det är dags för servering.
Parmarullarna
Västerbottensticks
6 st tunnbröd
4 msk olivolja
3 dl västerbottenost, finriven

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.  
2. Skär tunnbröden på längden i 8 remsor vardera.
3. Lägg dem tätt på bakplåtspapper och pensla tunt med olivolja. Strö över osten.
4. Gratinera i nedre delen av ugnen 5-6 min tills osten smält och brödet fått lite färg.
5. Låt kallna på galler.
Jag serverade dom i ölglas.

Västerbottensticks

Lite bordsdekoration

Recept till drinkkakorna hittar du här.
Kram Lottzy

4 kommentarer:

  1. Parmarullarna var löjligt goda.

    SvaraRadera
  2. Dom där parmarullarna är sanslöst goda, mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja verkligen! och så lätta att göra, helt perfekta = )

      Radera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!