torsdag 1 mars 2012

Fläskfilé med dragonsås - lyxtorsdag.

Fläskfilé med dragonsås en helt vanlig torsdag, nice!

Jag opererade foten för ca 2 veckor sedan så maken har fått stå för markservicen. Jag är honom väldigt tacksam så klart men jag är väldigt väldigt trött på hans mat nu, sorry... (men det blir en del korv om ni fattar). I dag var första dagen som jag kände att jag hade ork att stå framför spisen. Så jag tog verkligen ut svängarna och gjorde fläskfilé en helt vanlig torsdag, helt crazy alltså ;-) 

Den fick skyhöga poäng av barnen en 10:a och en 8:a, maken kom hem sent så han fick äta senare men han var nöjd han med sa han. Väljer att tolka det som att de är i alla fall liiiiite glad att jag hittat tillbaka till spisen.


Recept 
Fläskfilé med dragonsås, 4 pers
600 gr fläskfilé
Puttrande i pannan.
4 dl creme fraiche
2 msk Sherry
2 msk chilisås
1 msk soja
1 msk fransk senap
3 tsk dragon
2 st vitlöksklyftor
1 msk kalvfond
Salt & Svartpeppar

Gör så här:
1. Stek fläskfileén i skivor, tills de är nästan färdiga.
2. Vispa ihop övriga ingredienser i pannan och lägg ner köttet. 
Låt allt bli genomvarmt klart! 

Jag serverade med  basmatiris och broccoli.

Killarna ville absolut ta egna foton i dag så här kommer deras små alster:

Vilmer ville demonstrera att han gillar broccoli genom sin bild.
Samuel som redan huggt in.
Kram Lottzy

2 kommentarer:

  1. Åhh så smaskigt det ser ut.
    Det kanske jag provar under helgen :)
    Ha en fin fredag.
    Kram på dig.
    Jessica

    SvaraRadera
  2. Hoppas det blir lika uppskattat hos dig. Det är ju så bra när det är gott och går snabbt att göra!
    kram

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!