Pepparsås med tillbehör |
2 msk smör
1/2 msk krossad peppar (rosépeppar, svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
1 msk cognac
1/2 msk kalvfond
Gör så här:
1. Fräs peppar i smöret på medelhög värme.
2. Tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning och tomatpuré.
3. Låt såsen sjuda 8-10 minuter tills den tjocknat lite.
4. smaka av med cognac, salt och ev mer peppar, koka upp.
Recept vitlöksspeckad fläskfilé
2. Tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning och tomatpuré.
3. Låt såsen sjuda 8-10 minuter tills den tjocknat lite.
4. smaka av med cognac, salt och ev mer peppar, koka upp.
Huvudgästen - pepparsås |
600 g fläskfilé
1 klyfta vitlök
SoP
Filén gjorde jag så här:
1. Delade en vitlök i "stickor", gjorde jack i filén med en vass kniv och stack in vitlöksstickorna.
2. Brynte den i en järngryta, sänkte värmen och lät eftersteka med lock i ca 20 minuter. Vänd några gånger.
3. Salta och peppra
//Lottzy
|
Recept på gratängen kommer någon annan gång!
Den här lät supergott! Ska testas.....
SvaraRaderaHoppas det blir bra, ser fram emot recension ;-)
SvaraRadera