fredag 10 februari 2012

Pepparsås med fläskfilé eller något annat gott till helgen kanske?

Pepparsås med tillbehör
Huvudgästen i den här rätten är helt klart såsen. Sedan kan man ta lite vad man önskar som tillbehör. Här hade vi vitlöksspeckad fläskfilé och potatis- och jordärtskockgratäng. Den vuxne pojken tyckte det var galet gott, barnen gillade såsen och köttet men tyckte att potatisen smakade lite konstigt. Det blev en  9:a , två 8:or i betyg.

Recept Pepparsås
2 msk smör
1/2 msk krossad peppar (rosépeppar, svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
1 msk cognac
1/2 msk kalvfond

Gör så här:

1. Fräs peppar i smöret på medelhög värme.
2. Tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning och tomatpuré.
3. Låt såsen sjuda 8-10 minuter tills den tjocknat lite.
4. smaka av med cognac, salt och ev mer peppar, koka upp.

Huvudgästen - pepparsås
Recept vitlöksspeckad fläskfilé
600 g fläskfilé
1 klyfta vitlök 
SoP
Filén gjorde jag så här:
1. Delade en vitlök i "stickor", gjorde jack i filén med en vass kniv och stack in vitlöksstickorna. 
2. Brynte den i en järngryta, sänkte värmen och lät eftersteka med lock i ca 20 minuter. Vänd några gånger.
3. Salta och peppra


//Lottzy



Recept på gratängen kommer någon annan gång!

2 kommentarer:

  1. Den här lät supergott! Ska testas.....

    SvaraRadera
  2. Hoppas det blir bra, ser fram emot recension ;-)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!