PIlgrimsmussla med örtoljaI år fick jag nog den bästa julklappen ever. Jag fick tillsammans med en väninna åka till SPA en hel dag med skjuts både dit och hem. (vilket ju innebar vin till lunchen och en drink innan hemfärd = ). Vi var på KOSTA SPA och han med lite shopping på också. Väl hemma hade dessa underbara män lagat en femrätters som heter duga. Ibland har man det allt bra! |
Pilgrimsmussla i örtolja
Kräftsoppa á la Mannerström
Oxfilé med potatisterrin och pepparsås
Chokladkaka med citrussallad & basilikaglass á la Strömberg
Champagnebomb
Sedan var vi så mätta att vi knappt orkade prata...
Tänkte ni skulle få ett recept i alla fall:
Recept på Pilgrimsmussla med örtolja, 4 pers
4 pilgrimsmusslor
1 dl olivolja
10 stora basilikablad
ett par kvistar färsk timjan
ett par kvistar rosmarin
salt och svartpeppar
Gör så här:
1. Mixa olja med örter, SoP.
2. Halstra pilgrimsmusslorna snabbt på båda sidor, kärnan ska fortfarande vara rå.
3. Fördela örtoljan över varje mussla och servera genast!
Receptet kommer ifrån
Mat att äta minst en gång i livet
av Åsa Swanberg, Malou Holm
Resten av menyn:
Rätt 2 kräftsoppa |
Rätt 3 Oxfilé med potatisterrin |
Gud vad lyxigt och mysigt!!!
SvaraRaderaUNDERBART!!!
Kram Mille
Eller hur!? Ibland har man det bra = )
SvaraRaderaÅh, lyllos dig.
SvaraRadera