fredag 24 februari 2012

Ljummen rostbiffssallad- det är bra med rester och ett välfyllt kylskåp ibland.


Ljummen rostbiffssallad!
Jaha så var det då en massa rostbiff över. Vad gör jag med detta då? Jo jag tar en kik i kylen och ser vad som erbjuds. Det är för övrigt alltid bra med en välfylld kyl det liksom gynnar kreativiteten en aning ;-). 
Hur mycket mat som slängs vill jag inte riktigt tänka på... Helt klart ett förbättringsområde.
Det blev till slut en ljummen rostbiffssallad  som blev riktigt god faktiskt. Barnen körde utan dressing och med bearnaisås, så blev de också nöjda.


Recept på
Ljummen rostbiffssallad, 4 pers
Rostbiff, skäres i strimlor (hade nog ca 400 gram över)
800 gram potatis
1/2 purjo
1 ask cocktailtomater
1/2 romansallad
8 cocktailkapris


Dressing
2 klyftor vitlök, pressas
2 msk fransk senap
3 msk rödvinsvinäger
1/2 dl citronolivolja
1 1/2 dl olivolja
S&P


Gör så här:
1. Skala och skär potatisen i lagom stora bitar, koka ca 10 min
2. Skär rostbiff och grönsakerna i önskad form.
3. Blanda alla ingredienser till dressingen, låt vila.
4. Häll av potatisen och låt svalna ca 5 minuter.
5. Blanda i rostbiffen så den blir lite varm den med, låt stå några minuter, typ 3.
6. I med resten av ingredienserna och häll över dressingen. Blanda runt ordentligt.


//Lottzy

4 kommentarer:

  1. Såg helt ljuvligt gott ut!

    Kram och trevlig helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var det, rekommenderas. Allt blir i och för sig väldigt gott med en massa vitlök ;-)

      Radera
  2. I just lööööööv the new header, dearest!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst blev det en klar förbättring! Tack för supporten. Nu fick jag rätt på skärpan också, tänk vad man lär sig, det är liksom hela grejen = ) KRAM

      Radera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!