Ljummen rostbiffssallad! |
Hur mycket mat som slängs vill jag inte riktigt tänka på... Helt klart ett förbättringsområde.
Det blev till slut en ljummen rostbiffssallad som blev riktigt god faktiskt. Barnen körde utan dressing och med bearnaisås, så blev de också nöjda.
Recept på
Ljummen rostbiffssallad, 4 pers
Rostbiff, skäres i strimlor (hade nog ca 400 gram över)
800 gram potatis
1/2 purjo
1 ask cocktailtomater
1/2 romansallad
8 cocktailkapris
Dressing
2 klyftor vitlök, pressas
2 msk fransk senap
3 msk rödvinsvinäger
1/2 dl citronolivolja
1 1/2 dl olivolja
S&P
Gör så här:
1. Skala och skär potatisen i lagom stora bitar, koka ca 10 min
2. Skär rostbiff och grönsakerna i önskad form.
3. Blanda alla ingredienser till dressingen, låt vila.
4. Häll av potatisen och låt svalna ca 5 minuter.
5. Blanda i rostbiffen så den blir lite varm den med, låt stå några minuter, typ 3.
6. I med resten av ingredienserna och häll över dressingen. Blanda runt ordentligt.
//Lottzy
Såg helt ljuvligt gott ut!
SvaraRaderaKram och trevlig helg
Ja det var det, rekommenderas. Allt blir i och för sig väldigt gott med en massa vitlök ;-)
RaderaI just lööööööv the new header, dearest!
SvaraRaderaJa visst blev det en klar förbättring! Tack för supporten. Nu fick jag rätt på skärpan också, tänk vad man lär sig, det är liksom hela grejen = ) KRAM
Radera