Så var det redan dags för middag igen. En titt i kylskåpet konstaterar att det får bli något med fläskkotletter och champinjoner. Hittar en tub med ädelost som blivit över från pepparkaksätandet, grädde och creme fraiche. Och simsalabim så var det en rätt schysst middag tyckte alla i familjen. För att fjäska lite för barnen så blev det pommes till, och så lite broccoli förstås.
Fläskkotletter med rosmarin och champinjoner i ädelostsås
600 gram fläskkotletter
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 msk ädelost
färsk rosmarin
1/2 köttbuljong
1 tsk soja
20 champinjoner
SoP
Gör så här:
1. Hacka rosmarinen och klappa detta på fläskkotletterna
2. Stek kotletterna ca 10 minuter
3. Skiva och stek champinjonerna
4. Vispa ur pannan med grädde, creme fraiche, buljong, ädelost (jag tog faktiskt tub denna gången), mer rosmarin, lite soja salta och peppra.
5. Servera med potatis, pommes eller ris
//Lottzy
Vad gott det låter! Rosmarin är en favoritkrydda.
SvaraRaderaHa det bra.
Kram Maria
Ja visst är den god, längtar tills man kan ha sin egen i landet!
SvaraRaderaInget dåligt simsalabim:)
SvaraRaderaTycker det är lite roligt när man inte hinner handla och så ser man vad det blir eller hur?!
SvaraRaderaFläskkotletter äter vi aldrig.Har vissa barndomsminnen från torra kotletter tyvärr, men kanske värt att prova själv!
SvaraRaderaSv: ang quinoa i müsli. Jag kokar inte dem innan jag rostar. Bara blandar med det andra. Blir krispigt och gott!:)
Tack snälla för snabba svaret! Snart blir det quinoa i mûslin!
SvaraRaderakram