torsdag 16 februari 2012

Fläskkotlett med rosmarin och champinjoner i ädelostsås serverat med lite fjäsk.


Så var det redan dags för middag igen. En titt i kylskåpet konstaterar att det får bli något med fläskkotletter och champinjoner. Hittar en tub med ädelost som blivit över från pepparkaksätandet, grädde och creme fraiche. Och simsalabim så var det en rätt schysst middag tyckte alla i familjen. För att fjäska lite för barnen så blev det pommes till, och så lite broccoli förstås.


Fläskkotletter med rosmarin och champinjoner i ädelostsås
600 gram fläskkotletter
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 msk ädelost
färsk rosmarin
1/2 köttbuljong
1 tsk soja
20 champinjoner
SoP


Gör så här:
1. Hacka rosmarinen och klappa detta på fläskkotletterna
2. Stek kotletterna ca 10 minuter
3. Skiva och stek champinjonerna
4. Vispa ur pannan med grädde, creme fraiche, buljong, ädelost (jag tog faktiskt tub denna gången), mer rosmarin, lite soja salta och peppra.
5. Servera med potatis, pommes eller ris
//Lottzy

6 kommentarer:

  1. Vad gott det låter! Rosmarin är en favoritkrydda.
    Ha det bra.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Ja visst är den god, längtar tills man kan ha sin egen i landet!

    SvaraRadera
  3. Tycker det är lite roligt när man inte hinner handla och så ser man vad det blir eller hur?!

    SvaraRadera
  4. Fläskkotletter äter vi aldrig.Har vissa barndomsminnen från torra kotletter tyvärr, men kanske värt att prova själv!
    Sv: ang quinoa i müsli. Jag kokar inte dem innan jag rostar. Bara blandar med det andra. Blir krispigt och gott!:)

    SvaraRadera
  5. Tack snälla för snabba svaret! Snart blir det quinoa i mûslin!
    kram

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!