Tacospasta, poppis hos småfolket. |
Recept Tacospasta 4 pers
2 paket bacon
2 rödlökar
4 dl creme fraiche
10 färska champinjoner
1/2 påse tacoskrydda
2 äggulor
2 pkt färsk pasta
Gör så här:
1. Klipp baconen i ganska små bitar och stek lite knaprig.
2. Låt rinna av på hushållspapper
3. Fräs rödlök och champinjoner, lätt.
4. I med bacon, creme fraiche och krydda, Salta eventuellt. Låt koka upp.
5. Ta av från värmen och rör i äggulorna.
6. Häll upp i en stor skål tillsammans med den nykokta, färska pastan (ja det går bra med "ofärsk" också)
7. Rör runt, servera med cocktailtomater.
Poäng från Juryn? 10:or från de små, 7 från den stora. Krävs så lite egentligen att man ibland undrar vem man brukar laga mat åt EGENTLIGEN.
Vi brukar kalla den här Magnus Lindhe pasta som vi säger eftersom det var han som bjöd oss på den här för si sådär 10-12 år sedan. Tack Herr Lindhe.
//Lottzy
Tacos är populärt hos sonen! Men han äter inte champinjoner, så där får jag ha i något annat.
SvaraRaderaHa det gott!
Kram Maria
Kul med hur man döper olika rätter efter olika människor man blivit bjuden av. Vi brukar kalla julbrödet för "mors bröd" eller "din mors bröd", och lasagne går under namnet Lars-Agne inte för att det är någon som bjudit oss som heter så men för att det låter lite kul...
SvaraRaderaPimpa pastan med tacokryddor som alla barn, stora som små, älskar - Listigt, listigt!
SvaraRaderaEn variant av denna går nog hem hos oss också! Trevlig helg!
SvaraRadera