tisdag 1 november 2011

Vegetarisk paj i version 1:2



Var väldigt sugen på vegetarisk paj, men blev lite crazy så här på söndagseftermiddagen och kastad i några wildcards i pajen. Det blev väldigt gott, den här pajen behöver inte skämmas!


Recept vegetarisk paj version 1:2
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 gram smör eller margarin
3 msk mjölk

1. Kör ihop med händer eller i matberedare

2. tryck ut i pajform låt vila ca 15 min i kylen3. Förgrädda skalet i 10 min på 200 grader


Fyllning:
150 g bladspenat, halvtinad i bitar
1 strimlad purjolök 
3 hackade vitlöksklyftor

1 stjälk selleri
5 soltorkade tomater (strimlade)
4 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk franska örtkryddor
1 burk krossade tomater
200 g fetaost i tärningar
15 vitlöksoliver 


4. Fräs spenat, selleri och lök
5. Vispa upp äggen, blanda i salt, kryddor, spenatfräset, tomater och fetaost.
6. Lägg i fyllning och grädda ca 40 minuter




3 kommentarer:

  1. Mums, den skulle jag gärna vilja smaka på. Men måste dock erkänna att jag skulle pillat bort oliverna ;-)

    SvaraRadera
  2. Hej
    Ohh va smaskigt, det är så gott med paj, har faktiskt aldrig gjort en vegetarisk...
    Ha en fin dag.
    Kram
    Jessica

    SvaraRadera
  3. Vilka goda wildcards du kastade i den, vitlöksoliver och fetaosten tillsammans med det andra bör ju bli vansinnigt gott!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!