Recept vegetarisk paj version 1:2
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 gram smör eller margarin
3 msk mjölk
1. Kör ihop med händer eller i matberedare
2. tryck ut i pajform låt vila ca 15 min i kylen3. Förgrädda skalet i 10 min på 200 grader
Fyllning:
150 g bladspenat, halvtinad i bitar
1 strimlad purjolök
3 hackade vitlöksklyftor
1 stjälk selleri
5 soltorkade tomater (strimlade)
4 ägg
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk franska örtkryddor
1 burk krossade tomater
200 g fetaost i tärningar
15 vitlöksoliver
4. Fräs spenat, selleri och lök
5. Vispa upp äggen, blanda i salt, kryddor, spenatfräset, tomater och fetaost.
6. Lägg i fyllning och grädda ca 40 minuter
Mums, den skulle jag gärna vilja smaka på. Men måste dock erkänna att jag skulle pillat bort oliverna ;-)
SvaraRaderaHej
SvaraRaderaOhh va smaskigt, det är så gott med paj, har faktiskt aldrig gjort en vegetarisk...
Ha en fin dag.
Kram
Jessica
Vilka goda wildcards du kastade i den, vitlöksoliver och fetaosten tillsammans med det andra bör ju bli vansinnigt gott!
SvaraRadera