fredag 17 juni 2011

Timjan- och parmesanfilé med mafaldine räddar lördagsmiddagen

Lördagsräddare!

Någon gång vill man inte lägga ner en massa tid på att laga mat, i dag var en sådan dag och det råkade vara lördag, dålig tajming. Som tur var så var jag hemma hos en god vän och beklagade mig lite och vad händer jo ett mycket enkelt och gott recept trollas fram ur hennes kokbok. Rätten tog typ en kvart att göra och Vilmer med kompis satte 9:a i betyg, helt OK för mig!


Recept
Timjan- och parmesanfilé, 4 pers
1 fläskfilé ca 600 g
2 dl vispgrädde
2 dl lätt creme fraiche
4 vitlöksklyftor
1 kruka timjan
Parmesan ost ca 1 dl riven
SoP

Gör så här:
1. Skiva och bryn fläskfilén
2. Pressa i vitlöksklyftorna och låt bryna med en stund
3. Häll i grädde och creme fraichen
4. I med parmesanen och rör runt
5. Klipp i nästan all timjan och låt puttra tills filén är klar
6. Koka under tiden pasta t ex Mafaldine.
7. Lägg upp och garnera med den timjan som är kvar
8. Vi skördade ruccola från trädgården (LYX) och hade till tillsammans med några små söta körsbärstomater.

//Lottzy

Bild på nyinköpt klematis bjuder jag på  denna dag!

2 kommentarer:

  1. Din rätt blev vår räddning ikväll! Vi renoverar och har just nu ingen tid för matplanering alls. Vilken supergod middag vi fick med pasta, sallad och ett glas rött. Jag kommer att bjuda på denna middag i påsk när vi blir huset fullt! Tusen tack.
    Gunilla Granström

    SvaraRadera
  2. Vad kul! och vad glad jag blev att du tog dig tid att skriva. Tack = )

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!