Kycklingbiffar med kokosris, sommarfräscht. |
Fick en överraskningspresent från en kär vän till mig. Lycklig som ett barn på julafton, rev jag upp pappret och där fanns en fantastiskt trevlig kokbok " Om jag var din hemmafru" av Lotta Lundgren. Vilken fantastisk kokbok, så inspirerande! Första receptet jag testade var kycklingbiffar och kokosris. Detta är helt klart sommarens bjudlunch, vilken hit.
1/2 dl kokosflingor
400 g kycklingfärs
1 tsk kardemumma
400 g kycklingfärs
1 tsk kardemumma
1 st ägg
0.5 dl ströbröd
0.5 tsk salt
Gör så här:
Kycklingbiffar
1. Lägg kokosflingorna i lite mjölk ca 20 minuter
2. Rör ihop kycklingfärs, kardemumma, ägg, ströbröd, salt och kokosflingorna.
3. Forma färsen till trinda biffar och stek gyllene på båda sidor i lite smör eller olja.
4. Lägg därefter lock på stekpannan och låt gå klart på låg värme, ca 10 minuter.
Kokosris
Måtta upp ris, kokosmjölk, vatten och salt i en kastrull.
Tryck ner limebladen.
Koka som vanligt ris fast gärna på något lägre värme, knappt 20 minuter eller tills riset absorberat all vätska.
Servera kycklingbiffarna med kokosris, mango chutney limeklyftor och koriander.
Jag gjorde några smärre justeringar om någon nu kikar på orginalreceptet, genvägar är bra...
Jessi, tusen tack för en fantastisk spontanpresent!
Kokosris
- 3 dl basmatisris
- 1 burk kokosmjölk, 400 ml
- 2 dl vatten
- 1 nypa salt,
- ca 0.5 krm
- 4 st limeblad
Serveras med :Mango chutney Limeklyftor
Gör så här:
Kycklingbiffar
1. Lägg kokosflingorna i lite mjölk ca 20 minuter
2. Rör ihop kycklingfärs, kardemumma, ägg, ströbröd, salt och kokosflingorna.
3. Forma färsen till trinda biffar och stek gyllene på båda sidor i lite smör eller olja.
4. Lägg därefter lock på stekpannan och låt gå klart på låg värme, ca 10 minuter.
Kokosris
Måtta upp ris, kokosmjölk, vatten och salt i en kastrull.
Tryck ner limebladen.
Koka som vanligt ris fast gärna på något lägre värme, knappt 20 minuter eller tills riset absorberat all vätska.
Servera kycklingbiffarna med kokosris, mango chutney limeklyftor och koriander.
Mer kycklingbiffar. |
Jag gjorde några smärre justeringar om någon nu kikar på orginalreceptet, genvägar är bra...
//Lottzy
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!