Middagens meny bestod i nachos med majssalsa, lammfärsbiffar, klyftpotatisar med färsk timjan och soltorkadtomatröra. Till dessert blev det favorit i repris - äggtoddy, barnens val!
Recept
Lammfärsbiffar med sällskap |
1200 gram lammfärs
2 schalottenlökar, finhackade
3 klyftor vitlök, pressade
2 msk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
1 ägg
2 msk potatismjöl
SoP
1 - 1 1/2 dl lättöl
1/2 pkt fetaost, i bitar.
Gör så här:
1. Blanda allt utom öl och fetaost
2. Häll i ölen och blanda i. (Det blir väldigt fluffiga och gulliga biffar av ölen)
3. Smula fetaosten i lagom bitar och blanda försiktigt i
4. Forma biffar i valfri storlek
5. Stek så de bli aningen rosa inuti, ca 10 minuter
Recept
Soltorkadtomatröra
ca 10 soltorkade tomater
3 rostade vitlökar (körde i ugnen ca 12 minuter på 225 grader)
1 vitlöksklyfta färsk
3 dl lätt cremefraiche
SoP
Gör så här:
1, Skär tomaterna och vitlöken i mindre bitar
2. Blanda med creme fraiche,
3. sop, mixa med stavmixer
4. Låt stå i kylen några timmar så smakerna sätter sig lite.
Till detta serverades klyftpotatisar med massor av färsk timjan och en grönsallad.
3/4 delar av de vuxna drack ett gott vin till också, ett av våra favoriter som har lagom prisklass är "Pater Sangiovese"
Så här säger vinguiden.se om detta vin:
Pater Sangiovese | ||
Artikelnr | 22316 | Fyllighet Strävhet Fruktsyra |
Kategori | ||
Ursprung | ||
Färg | Mörkröd färg. * | |
Doft | Fruktig doft med inslag av fat, rostat kaffe och mörka bär.* | |
Smak | Ungdomlig, frisk, fruktig smak med inslag av fat och mörka körsbär. * | |
Druvsorter | Sangiovese | |
Producent | Frescobaldi | |
Passar till: Serveras vid cirka 16°C till rätter av lamm- eller nötkött. |
Och till dessert som sagt äggtoddy igen...
Ps Receptet på majssalsan kommer i ett eget inlägg inom kort.
//Lottzy
Gud vad gott det verkar! Detta måste jag laga hemma! Vad duktig du är.Kram
SvaraRaderaEller så kan ni komma till oss så kan jag bjuda på det :-)
SvaraRadera