tisdag 22 mars 2011

Jitterbuggar som dansar i magen!

Jitterbuggar på väg
En himla massa äggvitor blev över från den kräsna äggtoddyn som endast vill ha gulor. En mycket bra ursäkt för att baka mormors favoriter jitterbuggare. Med små hjälpredor i köket gick det ganska snabbt att svänga ihop dessa mumsiga saker. Eftersom vi skulle på fika lite senare på dagen så passade vi på att ta med oss dom, det är ju bäst att äta upp dom direkt.

Recept 
Jitterbugg 25 st (som visst blev 16 stora)
Mördeg:
200 gram smör
1 dl socker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
2 st äggvitor
4 msk socker

Gör så här:
1. Hacka samman mördegsingredienserna i matberedaren
2. låt vila svalt en stund
3. Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum.
3. Kavla ut mördegen til en rektangel ca 0,5 cm tjock.
4. Bred på fyllningen och rulla ihop som en rulltårta
5. Skär rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper
6. Stoppa in plåten med kakorna i ugnen 150 grader i 5 minuter. Sänk därefter temperaturen lite någon gång då och då under gräddningtiden så att det i slutet av gräddningstiden bara är ca. 100 grader. Gräddningstid ca 30 minuter.
Goa vänner som njuter i marssolen efter fikan


//Lottzy

1 kommentar:

  1. Älskar jitterbugg, vet inte riktigt varför men de känns lite skönt retro sådär haha :)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!