Jitterbuggar på väg |
Recept
Jitterbugg 25 st (som visst blev 16 stora)
Mördeg:
200 gram smör
1 dl socker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
2 st äggvitor
4 msk socker
Gör så här:
1. Hacka samman mördegsingredienserna i matberedaren
2. låt vila svalt en stund
3. Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum.
3. Kavla ut mördegen til en rektangel ca 0,5 cm tjock.
4. Bred på fyllningen och rulla ihop som en rulltårta
5. Skär rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper
6. Stoppa in plåten med kakorna i ugnen 150 grader i 5 minuter. Sänk därefter temperaturen lite någon gång då och då under gräddningtiden så att det i slutet av gräddningstiden bara är ca. 100 grader. Gräddningstid ca 30 minuter.
Goa vänner som njuter i marssolen efter fikan |
//Lottzy
Älskar jitterbugg, vet inte riktigt varför men de känns lite skönt retro sådär haha :)
SvaraRadera