tisdag 6 januari 2015

Champagnesorbet som nyårsdessert!

Champagnesorbet
Nyårsafton och dessertansvarig. Det är det svåraste tycker jag, men mycket bubbel på nyår kan väl aldrig vara fel tänkte jag och satsade på champagnesorbet! Till det körde jag chokladdoppade jordgubbar, både hemmagjorda och köpechokladpraliner, lite chokladgaller på toppen och lite citronmarinerade jordgubbar i botten. Om det var gott? Japp!

Champagnesorbet, 6 pers (vi var 5 och det tog visst slut ändå)

2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 citron, finrivet skal och saft
5 dl champagne (el annat torrt bubbel)
3 äggvitor


Gör så här:
1. Koka ihop vatten och socker till en sockerlag. Låt kallna. 
2. Blanda citronskal, citronsaft, 2 dl av champagnen och sockerlagen. 
3. Vispa äggvitan och vänd försiktigt ner i smeten med en slickepott. 
4. Frys i glassmaskin i sammanlagt 1 timme. Efter 20 minuter så häll i ytterligare 1 dl champagne. Alt kör i frysen ca 4 timmar, då får man röra ca en gång i halvtimmen de två första timmarna tills det är fryst. 

Servera i champagnekupor och häll på lite champagne för lite extra bubblig känsla. 

Jordgubbarna skar jag i skivor och marinerade några timmar med resten av citronen och florsocker. Sedan la jag dessa i botten på glaset. Voila!


1 kommentar:

  1. Åhh va gott det ser ut!
    Tack för det receptet :)
    Hoppas allt är bra med dig!
    Kram kram
    Jessica

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!