måndag 28 juli 2014

Mannerströms italienska kycklingbröst


Mannerströms italienska kycklingbröst


Lillasyster med yngste sonen på besök över helgen = ) Då vill man ju bjuda på något gott men ändå inte stå i köket hela dagen. Hittade det här receptet som lät sådär alldeles lagom. Det var gott och syster såg nöjd ut. Systersonen var extremt skeptisk och nöjde sig med potatis och efterrätt, men han verkade lika glad för det.

Mannerströms italienska kycklingbröst, 4 pers
8 skivor marinerad tvådelad kycklingfilé
4 skivor parmaskinka
8 tjocka skivor parmesanost (ca 200 g)
Färsk basilika (hel & hackad)
1 dl soltorkade tomater i olja (hackade)
2 schalottenlökar (finhackade)
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 stor citron (delad i 4 tjocka skivor)
1 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
S&P
kycklingfond


Gör så här:
1. Lägg en skiva parmaskinka, två skivor ost och basilikablad mellan två skivor kycklingfilé, fäst med tandpetare.
2. Bryn kyckling och citron i olivolja, krydda med salt och peppar.
3. Ta upp dem ur pannan och fräs lök, vitlök och soltorkade tomater.
4. Tillsätt kycklingfond, vitt vin och krossade tomater.
5. Lägg tillbaka kyckling och citron, låt puttra i ca 10 min under lock, strö över basilika.

Jag serverade ugnsrostade nypotatisar till, det var gott det. I orginalreceptet är det pasta man ska ha till säkert nice om man är mer av en pastatyp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!