![]() |
Rosépepparlax med saffransslungad fänkålssallad. |
Rosépepparlax
4 laxfilébitar
1/2 apelsin, pressad + skal
2 tsk rosépeppar, mortlad
olivolja
salt
Saffransslungad fänkålssallad
1 fänkål
1/2 tsk kummin
1/2 pkt saffran
1 tsk socker
2 msk pressad citron
1 knippa dill
1 1/2 dl mangold el bladspenat
olivolja
Gör så här:
1. Ansa fänkålen och skär bort rotstocken. Skiva tunt, blanda med kummin, saffra, socker, citronsaft och salt. Låt dra i minst 20 minuter. Blanda i mangolden innan servering.
2. Blanda lite olivolja med apelsin skal- och saft, roséppar och salt. Gnid in laxen med detta.
Ugnsbaka ca 12 minuter (54 grader) på 175 grader.
Servera med små finpotatisar (drömmer just nu om nypotatis men det är bara att drömma på ett tag till)
Vi vuxna åt detta till lunch medan barnen satte i sig resterna av lammstek och potatisgratäng. De gillar verkligen inte lax och vill inte ens titta på det typ...
Rosépeppar är grejer. När jag var tonåring trodde jag att det var rosépepparn man gjorde till rosévin.
SvaraRaderaHej kära du
SvaraRaderaVill bara kika in o säga hej :)
Hoppas allt är bra med dig, tack för ännu ett underbart recept!
Stor kram
Jessica
En rätt helt i min smak sparar receptet:)
SvaraRadera