![]() |
Halstrade pilgrimsmusslor. |
Halstrade pilgrimsmusslor med kapris- & pistaschvinägrett.
12 pilgrimsmusslor
Vinägrett
2 msk citronolja
2 tsk citron, pressad
Några droppar flytande honung
4 tsk kapris
2 tsk pistaschnötter
Flingsalt, efter smak
Nymald svartpeppar, efter smak
Frasiga ostpinnar.
1 st fryst smördegsplatta
1 st ägg uppvispat
1 dl Västerbottensost, riven
Flingsalt, efter smak
Gör så här:2 tsk citron, pressad
Några droppar flytande honung
4 tsk kapris
2 tsk pistaschnötter
Flingsalt, efter smak
Nymald svartpeppar, efter smak
1 st fryst smördegsplatta
1 st ägg uppvispat
1 dl Västerbottensost, riven
Flingsalt, efter smak
1. Vinägrette: Hacka pistagenötterna och rör sedan ihop vinägretten och smaka av med salt och peppar.
2. Ostpinnar: tina smördegsplattan och skär den på längden till 6 remsor.
3. Pensla remsorna med ägg och doppa dem i osten och flingsalt.
4. Vrid och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 12 min tills de har fin färg.
6. Vid servering: torka av pilgrimsmusslorna och pensla dem med lite olja.
7. Grilla eller stek ca 1 minut på var sida.
8. Salta och peppra efter smak.
9. Servera direkt med rumstempererad vinägrett.
Jag garnerade med lite krasse också.
![]() |
Nyårsmenyn! |
Ser underbart gott ut!
SvaraRaderaStor kram Mille