måndag 30 december 2013

Mississippi mudcake, en dessert av det maffigare slaget.

Mississippi mudcake
Här kommer ett recept på en maffig dessert! Men ska det vara så ska det vara eller hur?! Man skulle kunna säga att det är som en stor rocky road i finförpackning. Så har ni inte bestämt nyårsdessert än så kanske detta kan var något? 

Mississippi mudcake
200 g rumsvarmt smör
5 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk kaffe
2 1/2 dl grovhackade jordnötter
1 gäng minimarshmallows
1 burk kondenserad mjölk

Gör så här:
1. Smörj och bröa en rund form
2. Vispa smör och socker
3. Vispa ner ett ägg i taget
4. I med de torra ingredienserna och blanda
5. Blanda i jordnötterna
6. In i ugnen på 175 grader i 40-45 minuter
7. Peta försiktigt i marshmallowsen medan kakan är varm.

Kolasås
Koka burken med kondenserad mjölk i vatten under 4 timmar.
Låt svalna något innan man öppnar burken.
Ringla över kakan.

Självklart vill man ha lite vispad grädde också.

Bjöd på den här efterrätten för några veckor sedan och gästerna konstaterade att den var god och väldigt mäktig. Men att inget slår geishapannacottan. Så vill ni ha en ännu maffigare dessert så kan ni gå in här.


En god avslutning och ett riktigt gott nytt år önskar jag er!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!