![]() |
Mississippi mudcake |
Mississippi mudcake
200 g rumsvarmt smör
5 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk kaffe
2 1/2 dl grovhackade jordnötter
1 gäng minimarshmallows
1 burk kondenserad mjölk
Gör så här:
1. Smörj och bröa en rund form
2. Vispa smör och socker
3. Vispa ner ett ägg i taget
4. I med de torra ingredienserna och blanda
5. Blanda i jordnötterna
6. In i ugnen på 175 grader i 40-45 minuter
7. Peta försiktigt i marshmallowsen medan kakan är varm.
Kolasås
Koka burken med kondenserad mjölk i vatten under 4 timmar.
Låt svalna något innan man öppnar burken.
Ringla över kakan.
Självklart vill man ha lite vispad grädde också.
Bjöd på den här efterrätten för några veckor sedan och gästerna konstaterade att den var god och väldigt mäktig. Men att inget slår geishapannacottan. Så vill ni ha en ännu maffigare dessert så kan ni gå in här.

En god avslutning och ett riktigt gott nytt år önskar jag er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!