lördag 13 juli 2013

Rökig barbequesås till hemmagrillningen.



Rökig barbequesås
Långt uppehåll här nu men jag har levt ljuvligt semesterliv på Mallorca minsann. Efter att ha levt charterliv i två veckor så kan man säga att jag INTE är sugen på pommes frites, hamburgare eller pizza... Visserligen testade vi många restauranger vissa riktigt bra, men många snabbmatsmåltider blir det ändå när barnen måste utfodras lite snabbt.

Så nu när vi kom hem var jag verkligen sugen på hemmamat. Kokte nypotatis, grillade fläskytterfilé och gjorde en egen barbequesås med lite rökig smak. Gjorde förresten 50/50 för jag tänkte att barnen inte ville ha rökig smak och oj då jag hade rätt. Sedan gjorde jag en ört- och vitlökssås också för det vet jag att kidsen gillar. Vill man inte ha den rökiga smaken så tar man inte med chipotlepastan helt enkel, men jag rekommenderar med!


Rökig barbequesås, 4 pers
1 ask passerade tomater
2 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
1 msk farinsocker
3 msk chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
1 gul lök, hackad
2 tsk worcestersås
några droppar tabasco
1 msk chipotlepasta
S&P

Gör så här:
1. fräs den hackade löken i lite olja, i med den pressade vitlöken en liten stund och ös sedan i resten av ingredienserna.
2. Låt puttra ca 10 minuter.
3. Låt svalna något eller helt hur man nu vill ha det.


Tre grillsåser fick det plats på tallriken minsann
.
Vill man ha den där ört- och vitlöksåsen så hittar man den här.
Kram Lottzy

4 kommentarer:

  1. Det låter väldigt gott, måste prova vid nästa grillning.

    SvaraRadera
  2. Det låter väldigt gott, måste prova vid nästa grillning.

    SvaraRadera
  3. Vad härligt med Mallorca resa!!! Såserna här låter jättegoda!!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Alla goda ting äro tre, som det så tjusigt heter, bbq-såsen ser jättegod ut!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!