tisdag 16 juli 2013

Supergod rödvinbärspaj!

Rödvinbärspaj
Äldste sonen var borta och tyst förvånansvärt länge. Genast börjar man ju ana oråd, det är ju alltid nåt på gång liksom. Och oj vad förvånad jag blev när han kom in och hade plockat en liter röda vinbär! Sådär mamma nu kan vi göra vinbärspaj. Han har verkligen längtat ett helt år på det. 

Jag fick dock lov att testa ett nytt recept och det här var verkligen en hit! Man behöver ingen glass eller vaniljvisp till för den är väldigt krämig i sig själv. Sött och surt i en härlig blandning och gjord på ett vips var den också. Så Samuel tack för att du tvingade mig att göra paj!


Recept rödvinbärspaj

Pajdeg

150 g smör
1 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1. Arbeta ihop till en deg och tryck ut den i en pajform mot kanterna.

Fyllning
2. Blanda ihop följande ingredienser:

3 dl gräddfil
3 dl strösocker
2 ägg
2 msk vaniljsocker

3. Häll i pajskalet och strö över ca 2 dl röda vinbär.

4. Grädda i 175 graders ugn ca 35-40 minuter. Känn så den stelnat till sig lite


Till middag gjorde jag halloumisallad, det är så jäkla gott alltså. Så tog vi pajen till efterrätt, en schysst middag helt enkelt, så nu står magen i fyra hörn. Vill ni ha receptet på halloumisalladen så gör ni bäst i att klicka HÄR!

Halloumisallad

Receptet hittade jag på: Lata mammans receptblogg.
Kram Lottzy

1 kommentar:

  1. Låter som en perfekt sommarefterätt.
    tack för receptet.
    Sommarkramar från Lena på Make a head food

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!