Rödvinbärspaj |
Jag fick dock lov att testa ett nytt recept och det här var verkligen en hit! Man behöver ingen glass eller vaniljvisp till för den är väldigt krämig i sig själv. Sött och surt i en härlig blandning och gjord på ett vips var den också. Så Samuel tack för att du tvingade mig att göra paj!
Recept rödvinbärspaj
Pajdeg
150 g smör
1 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1. Arbeta ihop till en deg och tryck ut den i en pajform mot kanterna.
Fyllning
2. Blanda ihop följande ingredienser:
3 dl gräddfil
3 dl strösocker
2 ägg
2 msk vaniljsocker
3. Häll i pajskalet och strö över ca 2 dl röda vinbär.
4. Grädda i 175 graders ugn ca 35-40 minuter. Känn så den stelnat till sig lite
Till middag gjorde jag halloumisallad, det är så jäkla gott alltså. Så tog vi pajen till efterrätt, en schysst middag helt enkelt, så nu står magen i fyra hörn. Vill ni ha receptet på halloumisalladen så gör ni bäst i att klicka HÄR!
Halloumisallad
Receptet hittade jag på: Lata mammans receptblogg.
|
Kram Lottzy
Låter som en perfekt sommarefterätt.
SvaraRaderatack för receptet.
Sommarkramar från Lena på Make a head food
Hade tappat bort receptet på den här underbara goda o krämiga paj. Men nu står den i ugnen o gräddas. Alltid varit uppskattad när den bjuds.r lika god med blåbär
SvaraRaderaJag gräddar redan i ugnen. Det blir spännande att smaka, eftersom den låter väldigt gott. jag ska spara recepten.
SvaraRadera