Beercan chicken på G. |
Självklart måste vi testa årets grillfluga- beer can chicken. Vi köpte färdigmarinerad från kronfågel som blev jättegod. Nästa gång ger vi oss nog på att marinera själva så att man har att jämföra med. Vi gjorde 2 stycken så att det säkert skulle räcka om det gick hem hos grabbarna, och det var tur det för det gick åt hos familjen glufs glufs.
Barnen var mycket fascinerade över att vi satte kycklingens rumpa på en ölburk och pratade oavbrutet om detta... Själv gillar jag inte att tänka på att det jag äter levt så liiiiiiite jobbigt. Men resultatet blev glada barn och make (som ju fick dricka upp ölen som blev över).
Jag gjorde råstekta potatisar i ugnen och en enkel sås av öl/köttsaften som samlades på foliebädden som kycklingen stod på, creme fraiche, soja salt och peppar.
- 10 stora potatisar
- Gör så här:
- 1. Sätt ugnen på 225 grader.
- 2. Pensla en långpanna med lite olja och ställ den i ugnen under uppvärmningen.
- 3. Skär potatisen i cirka 1/2 cm tjocka skivor och lägg i den varma långpannan. Strö salt och peppar, paprikapulver, rosmarin och timjan över skivorna.
- 4. Stek potatisen 20-25 minuter.
- 5. Vänd skivorna efter halva tiden.
salt
svartpeppar
paprikapulver
rosmarin
timjan
2-4 msk olja
Familjejuryn gav 10:or och 9:or i betyg minsann.
Beer can chicken med råstekt potatis. |
Visst är det gott med beer can chicken. Såg att det finns "Färdig" att köpa nu, men det är ju hur enkelt som helst att göra den själv. Vi tyckte det såg så roligt makabert ut på nåt sätt när vi satte kycklingen på burken, så vi förstår att dina barn tjatade om det länge:)
SvaraRaderaHa en finfin vecka!
Det värmer i mitt Kronfågelhjärta att se denna vackra bild. Jag tycker definitivt ni ska köpa färdigkryddad istället för att marinera själva!
SvaraRaderaRiktigt gott är det och vi har gjort det nu flera gånger.
SvaraRaderasaftigt och mört och smakrikt!
Kram lena från make a head food
Detta har vi tänkt prova på denna grillsäsong. Ny grill är inköpt. Grillar man kycklingen utan eller under lock? Ser onekligen väldigt gott ut!
SvaraRadera