lördag 25 maj 2013

Coleslaw med rödkål- och äpple och ugnsrostade körsbärstomater gott till det grillade.

Coleslaw med rödkål- och äpple
Mycket grillat nu, så det gäller ju att variera tillbehören lite så man inte tröttnar innan sommaren ens har börjat. Den här coleslawen på rödkål och äpple var riktigt fräsch och god. Eftersom bara halva familjen tordes smaka så räckte det även till dagen efter, vilken var en bonus för oss modiga.

Coleslaw med rödkål- och äpple, 4 pers.
1⁄2 huvud rödkål 
2 äpple
1 rödlök
1 tsk äppelcidervinäger 
1/2 dl majonnäs 
2 dl msk creme fraiche 
salt och svartpeppar 
1 tsk fransk senap

Gör så här:
1. Strimla kålen fint och blanda med 1 tsk salt. 
2. Massera in saltet i kålen och pressa ut vätskan. 
3. Skala och riv äpplena 
4. Skiva löken tunt lägg ev i vatten en liten stund och blanda med kålen. 
5. Tillsätt  vinäger, senap,  majonnäs och creme fraiche. 
6. Blanda ihop och smaka av med salt, peppar . 

Skulle säga att detta passar bra både till fågel, fläsk- och nötkött. Så grilla på bara!

Ja just det jag slängde in ett gäng körsbärstomater i ugnen 125 grader i ca 1 timmar med lite salt.
Ugnsrostade körsbärstomater



Krossade och ugnsrostade sparrispotatis



Hela tallriken med grillad fläskytterfilé också.









Kram Lottzy

1 kommentar:

  1. Hej, jag vill gärna komma i kontakt med dig gällande en spännande tävling på ICA.se. Vänligen mejla mig på emil.blomqvist@ica.se för mer information. Mvh Emil Blomqvist, webbredaktör

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!