Blåbärssmulpaj med vit choklad och hasselnötter |
Recept
Blåbärssmulpaj med vit choklad och hasselnötter, 6 pers
200 g smör
1 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker + 1/2 dl till bären
300 g blåbär
100 g vit choklad
1 näve hasselnötter
2 msk råsocker
Gör så här:
1. Kör smör, socker, havregryn och vetemjöl i matberedaren tills det är lagom smuligt, det går fort.
2. Häll blåbären i en pajform och strö över socker och riven vit choklad.
3. Lägg över pajdegen och strössla med hackade hasselnötter och lite råsocker för en liten mer crunchig yta.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Servera med vaniljvisp och eller vaniljglass
Nu kommer nog inte inläggen att dugga så tätt på ett tag eftersom jag opererat min fot igen , så matlagningen ligger lite på is kan man säga . Ska dock bli spännande att se hur maken utvecklar sin kocktalang de här veckorna som jag inte får använda fossingen = )
Kram halta Lotta
Åh, så gott! :-) Blåbär är det absolut bästa jag vet! I kombination med choklad dessutom - MUMS! :-)
SvaraRaderaVilken god paj!!
SvaraRaderaHoppas din fot blir bra fort! Krya på dig.
Kram Maria
Mums! Lite vårkänsla på det:) Hoppas det går bra med foten!
SvaraRaderaÅh, åh blåbärspaj. <3
SvaraRadera