söndag 3 mars 2013

Blåbärssmulpaj med vit choklad och hasselnötter

Blåbärssmulpaj med vit choklad och hasselnötter

Eftersom vår mellokväll med familjen Larsson gick om intet då äldste sonen spelade handboll i Vinslöv och de gick vidare och vidare i turnering så fick jag locka med lite fika på söndagen istället. Det fick bli en enkel smulpaj med lite extra gotte. Jag rev ner vitchoklad och toppade med hackade hasselnötter och råsocker. Jag älskar smulpaj så den satt fint tycker jag. Till detta serverades vaniljvisp och vaniljglass så man kunde ju välja eller köra deluxvariant med alltihop. Barnen plockade nog fram någon kolasås också tror jag...

Recept
Blåbärssmulpaj med vit choklad och hasselnötter, 6 pers
200 g smör
1 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker + 1/2 dl till bären
300 g blåbär
100 g vit choklad
1 näve hasselnötter
2 msk råsocker

Gör så här:
1. Kör smör, socker, havregryn och vetemjöl i matberedaren tills det är lagom smuligt, det går fort.
2. Häll blåbären i en pajform och strö över socker och riven vit choklad.
3. Lägg över pajdegen och strössla med hackade hasselnötter och lite råsocker för en liten mer crunchig yta.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Servera med vaniljvisp och eller vaniljglass

Nu kommer nog inte inläggen att dugga så tätt på ett tag eftersom jag opererat min fot igen , så matlagningen ligger lite på is kan man säga . Ska dock bli spännande att se hur maken utvecklar sin kocktalang de här veckorna som jag inte får använda fossingen = )
Kram halta Lotta


4 kommentarer:

  1. Åh, så gott! :-) Blåbär är det absolut bästa jag vet! I kombination med choklad dessutom - MUMS! :-)

    SvaraRadera
  2. Vilken god paj!!
    Hoppas din fot blir bra fort! Krya på dig.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Mums! Lite vårkänsla på det:) Hoppas det går bra med foten!

    SvaraRadera
  4. Åh, åh blåbärspaj. <3

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!