Portvinssås, 6 pers
100 g rökt sidfläsk, tärnat
200 g scharlottenlök
1/2 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk mejram
2 msk strösocker
4 dl rött portvin
2 msk strösocker
4 dl rött portvin
1 dl rödvin
2 msk
kalvfond, konc
2 dl vatten
maizena majsstärkelse
2 msk smör
Gör så här:
1. Stek fläsket och lägg för att rinna av på en bit hushållspapper.
2. Smält sockret så att det blir ljusbrunt.
3. Häll på vinet (obs akta för det kan stänka rejält, fond och kryddor. Lägg i fläsket, lök, vitlök och tomatpuré.
4. Koka ner till hälften. Sila.
5. Koka upp mer maizena så det blir lagom tjockt ca 1 minut. (hit kan man förbereda)
6. I med lite smör det sista så att den blir blank och fin.
2 msk
kalvfond, konc
2 dl vatten
maizena majsstärkelse
2 msk smör
Gör så här:
1. Stek fläsket och lägg för att rinna av på en bit hushållspapper.
2. Smält sockret så att det blir ljusbrunt.
3. Häll på vinet (obs akta för det kan stänka rejält, fond och kryddor. Lägg i fläsket, lök, vitlök och tomatpuré.
4. Koka ner till hälften. Sila.
5. Koka upp mer maizena så det blir lagom tjockt ca 1 minut. (hit kan man förbereda)
6. I med lite smör det sista så att den blir blank och fin.
Kram Lottzy
såsälskare jag kommer älska denna!
SvaraRaderaLena från make a head food