Mandelkaka med mörk choklad. |
Den här kakan fick vi hos mamma när vi fikade sist. Den var så galet god! Liknar mazarin lite men med choklad och mandel. Fastän alla var proppmätta efter lunchen så njöt vi i fulla drag.
Jag riktigt längtar tills jag får fikagäster så jag med gott samvete kan smälla i mig den här igen.
Mandelkaka med mörk choklad
200 g smör
5 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g malen sötmandel
5 droppar bittermandelarom
Garnering
1 dl grovhackad sötmandel
1 dl grovhackad mörkchoklad
Gör så här:
1. Smörj och bröa en liten långpanna 22*32 cm.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Tillsätt ägg och socker och rör smeten slät.
4. Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker. Tillsätt malen mandel och bittermandelarom och rör åter smeten slät.
5. Bred ut smeten i formen och strö över mandeln.
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, tills den får en svagt gyllene färg.
7. Strö över den grovhackade chokladen så att den smälter lite. Låt kallna i formen.
8. Dela kakan i 2 längder och skär dem i trekantiga tårtbitar.
Kram Lottzy
SÅ god den verkar vara! Jag fullkomligt älskar allt med nötter och choklad!
SvaraRaderaFast när jag läser receptet nu så är det ju mandel i den! Men det är ju lika gott det :-)
SvaraRaderaJ jag borde kanske döpa om den till mandelkaka.... Jag tror jag gör det tack =)
Radera