söndag 16 december 2012

Mandelkaka med mörk choklad.


Mandelkaka med mörk choklad.
Den här kakan fick vi hos mamma när vi fikade sist. Den var så galet god! Liknar mazarin lite men med choklad och mandel. Fastän alla var proppmätta efter lunchen så njöt vi i fulla drag. 

Jag riktigt längtar tills jag får fikagäster så jag med gott samvete kan smälla i mig den här igen.

Mandelkaka med mörk choklad
200 g smör
5 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g malen sötmandel
5 droppar bittermandelarom

Garnering
1 dl grovhackad sötmandel
1 dl grovhackad mörkchoklad

Gör så här:
1. Smörj och bröa en liten långpanna 22*32 cm.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Tillsätt ägg och socker och rör smeten slät.
4. Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker. Tillsätt malen mandel och bittermandelarom och rör åter smeten slät.
5. Bred ut smeten i formen och strö över mandeln.
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, tills den får en svagt gyllene färg.
7. Strö över den grovhackade chokladen så att den smälter lite. Låt kallna i formen.
8. Dela kakan i 2 längder och skär dem i trekantiga tårtbitar.


Kram Lottzy


3 kommentarer:

  1. SÅ god den verkar vara! Jag fullkomligt älskar allt med nötter och choklad!

    SvaraRadera
  2. Fast när jag läser receptet nu så är det ju mandel i den! Men det är ju lika gott det :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. J jag borde kanske döpa om den till mandelkaka.... Jag tror jag gör det tack =)

      Radera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!