onsdag 19 december 2012

Krämig svamppasta med baconströssel.


Allt som oftast så har man ganska bråttom när man står med all julmat så det blir liksom ingen tid över för den vanliga maten. Eller så kanske det bara är jag men jag tvivlar. Här kommer en pasta rätt som man snabbt svänger ihop. Bacon är för övrigt en riktig livräddare säg vad man inte kan rädda upp med lite knaperstekt bacon?! 

Krämig svamppasta med baconströssel
400 g kantareller eller annan svamp
500 g pasta
1 purjolök
3 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
1 msk finhackad timjan
250 g färsk spenat
2 dl finriven parmesan
1 pkt bacon

Gör så här:
1. Koka pasta enligt anvisningar
2. Knaperstek bacon delat i bitar, låt rinna av på en tallrik med hushållspapper.
3. Strimla purjo och rensa svampen.
3. Fräs svampen och fräs med purjon en liten stund.
4. På med vin, grädde, timjan, salt och peppar.
5. Koka ihop en liten stund.
6. När pastan är klar så blanda med såsen och spenaten, toppa med bacon, riven parmesan och lite svartpeppar.


Kram Lottzy

1 kommentar:

  1. låter gott, just pastarätter är ofta återkommande snabbrätter hos oss med olika såser.

    Trevlig helg / Lena från make a head food

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!