Köttfärssoppa |
Så här gjorde jag den i alla fall.
Recept på köttfärssoppa, 4-6 pers
500 g nötfärs
2 gula lökar
200 g morötter
600 g potatis
2 vitlöksklyftor
1 l vatten
2 tsk paprikapulver1 krm cayennepeppar
1 tsk chilipulver
2 msk chilisås
2 msk tomatpuré
2 tärningar köttbuljong
S&P
Gör så här:
1. Skala och skär grönsakerna och potatis i lagom stora bitar.
2. Bryn färsen, bryn med löken lite innan du tillsätter alla övriga ingredienser.
3. Småkoka tills potatisen och morötterna är genomkokta, ca 20 minuter.
Lite bladpersilja, och något gott bröd är ju gott till.
Kram Lottzy
Det låter väldigt gott, kommer absolut att prova nu i veckan.
SvaraRaderaDet låter väldigt gott, kommer absolut att prova nu i veckan.
SvaraRaderaSå gott, visst är det perfekt med soppa nu när det är så kallt ute!
SvaraRaderaMums vad gott!
SvaraRaderaTestar i veckan..
Kram Mille
Köttfärssoppa borde jag absolut laga oftare för det äter båda barnen. Men risken finns att jag gör fel färg på "såsen" och inte som soppan som Ellas gamla dagmamma gjorde. Fel buljong med andra ord. ;-)
SvaraRaderaKram Malin