Fina syster yster på besök, eftersom det var lite vagt när ekipaget skulle anlända så som det är när man har små barn i bilen så fick det bli något som gick snabbt när de väl närmade sig. Kände också för något höstigt så en soppa fick det bli -fisksoppa. Minstingen älskar den här soppan, den något större är inte lika förtjust, men vitt bröd gillar båda...
Jag har en tendens att överdriva skaldjursdelen i den här soppan, allt är ju så gott, egentligen behövs det bara räkor, men i min soppa brukar det slinka ned både kräftor, pilgrimsmusslor, vanliga musslor, crabsticks och en och annan bläckfiskring...
Fisksoppa
1 purjolök
2 burkar krossade tomater
1 röd paprika
400 g torskfilé
räkor, musslor, crabsticks eller andra goda skaldjur
3 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
1/2-1 dl vitt vin
dill
salt,peppar, curry och cayennepeppar
Gör så här:
1. Fräs purjolöken.
2. Häll i tomaterna, vinet, fiskbuljongen, kryddorna och fisken skuren i bitar. Låt det puttra tills fisken är nästan klar ca 10 minuter beroende på om du har färsk eller halvtinad fisk.
3. Häll i paprikan och creme fraichen och puttra några minuter till.
Servera med vitlöksbröd och ett gott vitt vin = )
Kram Lottzy
Känns som vi är många som äter mycket goda soppor just nu!
SvaraRaderaLena från Make A Head food
Ja det är hög höstmysfeeling på det = )
SvaraRaderaVad enkelt och gott det lätt. Underbart med soppor på hösten.
SvaraRadera