torsdag 1 november 2012

Vitlöksbröd till den där fisksoppan.

Vitlöksbröd

Klart det ska vara lite vitlöksbröd till soppan eller hur? Här kommer en variant som var fin till. Barnen skippar vitlöken och frossar på vitt bröd och smör.

Vitlöksbröd
ca 1 dl olivolja + lite till
3 vitlöksklyftor
havssalt
oregano
svartpeppar
franskabröd



Gör så här:
1. Pressa ner vitlöksklyftorna i oljan, ställ åt sidan. 
2. Ringla över olivolja direkt från flaskan på bröden, ta hjälp av en pensel. Bröden ska vara rejält inoljade på ena sidan. 
3. Låt dem stå och dra en stund, vänd sedan på dem och pensla på olivoljan som är blandad med vitlöken. Ta mycket!
4.  Låt bröden stå och suga åt sig en stund. Lägg dem sedan på en plåt klädd med bakplåtspapper, och strö över lite flingsalt, nymalen svartpeppar och oregano. Sätt in i mitten av ugnen på 225C i ca 10 minuter tills bröden har en lite gyllene färg och är lite krispiga. 






Just det här receptet på vitlöksbröd hittade jag på :
http://baraenkakatill.blogspot.se/

Jag är rätt förtjust i riktigt smör också och gärna lite ost på det, men det får väl bli ett annat inlägg det...



Kram Lottzy



4 kommentarer:

  1. Smaskens vad gott det lät.
    Inte svårt heller :)
    Kram på dig.
    Jessica

    SvaraRadera
  2. Mmmm finns det någon ljuvligare än vitlöksbröd? Nää jag tror inte det!

    SvaraRadera
  3. Otroligt gott och likväl så enkelt!
    Trevlig helg!

    Lena från Make A Head food

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!