Kasslerlasagne |
Kasslersås, ca 4 portioner
400 g kassler, strimlad
1 squash, grovt riven
1 gul lök, grovhackad
1 röd spansk peppar, finhackad
4 dl mjölk
1,5 msk vetemjöl
Salt och svartpeppar
Tomatsås
1 burk krossade tomater
Salt, svartpeppar och socker
9 torkade lasagneplattor
9 torkade lasagneplattor
2 dl riven parmesanost
Flytande smör/rapsolja
Gör så här:
1. Fräs zucchini, lök och kassler var för sig och lägg sedan i samma panna. Salta och svartpeppra. Strö över vetemjölet och rör om. Tillsätt mjölken och låt såsen koka svagt några minuter tills den tjocknat. Blanda i den finhackade pepparfrukten.
1. Fräs zucchini, lök och kassler var för sig och lägg sedan i samma panna. Salta och svartpeppra. Strö över vetemjölet och rör om. Tillsätt mjölken och låt såsen koka svagt några minuter tills den tjocknat. Blanda i den finhackade pepparfrukten.
2. Koka upp krossade tomater i en kastrull. Smaka av med salt, svartpeppar och en gnutta socker. Låt puttra en liten stund.
3. Smörj en ugnsform och lägg hälften av kasslersåsen i botten. Lägg på tre lasagneplattor. Lägg på hälften av tomatsåsen och sedan ytterligare tre lasagneplattor. På med resten av kasslersåsen och tre lasagneplattor. Lägg resten av tomatsåsen överst och toppa med riven parmesanost.
4. Gratinera i nedre del av ugnen på 225 grader i 20-30 minuter. Täck över med folie om det behövs.
Kram Lottzy
Källa: Två små kök
Låter spännande. Lunchlådetips är alltid välkomna:)).
SvaraRaderaHa en fortsatt fin helg.
Kram Maria
Trevlig helg på dig med!
Radera