Indiska köttbullar med koriander |
Recept
Indiska köttbullar, 4 pers
400 g nöt- eller blandfärs
3 msk ströbröd
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk Garam masala
1 pressad vitlöksklyfta
färsk koriander eller persilja
Sås:
3 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
1/2 tsk Garam masala
1/2 tsk gurkmeja
SoP
ev lite maizena att reda med.
Görs så här:
1. Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 5 min.
- 2. Rör i salt, garam masala, vitlök och färsen.
- Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar.
- 3. Stek dem i en stor stekpanna runt om, ca 5 min. Plocka ur och lägg i lite folie medan du gör såsen.
- 4. Häll i grädden och lägg i buljongtärningen.
- 5. Krydda med garam masala och gurkmeja. (jag hällde i lite persilja också)
- 6. Lägg tillbaka köttbullarna och låt puttra tills de är färdiga, några minuter sådär.
- 7. Strö över grovhackad koriander (eller persilja.)
Till det här serverar man så klart ris. Jag använder nästan alltid basmatiris, tycker det är godast.
Först rynkade sönerna på näsan och tyckte att jag gott kunde hålla mig till vanliga köttbullar, men efter några tuggor så var de lyriska och tyckte att dessa var minst lika goda. 10 poäng från båda småkillarna och en 8 från den stora. Jag avkrävdes också löfte om att göra denna rätt snart igen. succé alltså!
Kram Lottzy
Först rynkade sönerna på näsan och tyckte att jag gott kunde hålla mig till vanliga köttbullar, men efter några tuggor så var de lyriska och tyckte att dessa var minst lika goda. 10 poäng från båda småkillarna och en 8 från den stora. Jag avkrävdes också löfte om att göra denna rätt snart igen. succé alltså!
Kram Lottzy
Vilket gott recept!! Så bra, jag behöver fler köttfärsrätter!!
SvaraRaderaGaram masala, oh yes!
SvaraRadera