lördag 15 september 2012

Kasslerlasagne, bra mat till lunchlådan.

Kasslerlasagne
Här trillade jag väl över ett trevligt recept på vad man kan hitta på med kasslern. Vi vuxna tyckte att det var en riktigt schysst kasslerrätt, barnen tyckte att "gurkan" smakade helt konstigt. men det gjorde inte så mycket att de åt som små möss för då kunde vi frysa in resten och ta upp vid ett annat tillfälle. Det funkade riktigt bra att värma den sedan, så riktigt bra lunchlåderecept skulle jag säga.

Kasslersås, ca 4 portioner
400 g kassler, strimlad
1 squash, grovt riven
1 gul lök, grovhackad
1 röd spansk peppar, finhackad
4 dl mjölk
1,5 msk vetemjöl
Salt och svartpeppar

Tomatsås
1 burk krossade tomater
Salt, svartpeppar och socker

9 torkade lasagneplattor
2 dl riven parmesanost
Flytande smör/rapsolja

Gör så här:
1. Fräs zucchini, lök och kassler var för sig och lägg sedan i samma panna. Salta och svartpeppra. Strö över vetemjölet och rör om. Tillsätt mjölken och låt såsen koka svagt några minuter tills den tjocknat. Blanda i den finhackade pepparfrukten.

2. Koka upp krossade tomater i en kastrull. Smaka av med salt, svartpeppar och en gnutta socker. Låt puttra en liten stund. 

3. Smörj en ugnsform och lägg hälften av kasslersåsen i botten. Lägg på tre lasagneplattor. Lägg på hälften av tomatsåsen och sedan ytterligare tre lasagneplattor. På med resten av kasslersåsen och tre lasagneplattor. Lägg resten av tomatsåsen överst och toppa med riven parmesanost.

4. Gratinera i nedre del av ugnen på 225 grader i 20-30 minuter. Täck över med folie om det behövs.



Kram Lottzy


Källa: Två små kök

2 kommentarer:

  1. Låter spännande. Lunchlådetips är alltid välkomna:)).
    Ha en fortsatt fin helg.
    Kram Maria

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att lägga en liten kommentar. Alla glada tillrop, tips och idéer mottages tacksamt. Tack på förhand!